
PEKA MENI
Aperitiv:
- domaća rakija (travarica, loza, višnjevača, orahovača, rogačuša, mirta, naranča)
- prošek
Hladno predjelo:
- pršut
- sir
- masline
- kisele kapulice iz vinskog octa
Glavno jelo:
- miješano pečenje ispod peke ili janjetina i kozletina s ražnja
- krumpir i povrće ispod peke
- kruh ispod peke i salata
Crno i bijelo vino
SVEČANI MENI
Aperitiv:
- domaća rakija (travarica, loza, višnjevača, orahovača, rogačuša, mirta, naranča)
- prošek
Hladno predjelo:
- pršut
- sir
- masline
- kisele kapulice iz vinskog octa
Toplo predjelo:
- bistra juha
- pikatić
- tripice
Glavno jelo:
- miješano pečenje ispod peke ili janjetina i kozletina s ražnja
- krumpir i povrće ispod peke
- kruh ispod peke i salata
Crno i bijelo vino
Desert:
- Pelješki kolači
PIĆE
Rakije
- travarica
- loza
- višnjevača
- orahovača
- rogačuš
- mirta
- naranča
Aperitivi
- prošek
Crno vino sorte Plavac mali – najzaštićenija i najznačajnija hrvatska sorta, raste na padinama Pelješca, te na predjelima južne Dalmacije. Vino obiluje taninima, ponekad i vrlo trpkim, alkohol je vrlo visok, od 13% do 15%, najčešće je blago slatkasto što je posljedica spoja visokog alkohola, tanina i male doze ostatka neprovrelog šećera te vrlo bogatog i punog tijela. Najpoznatiji položaji Plavca malog su Dingač i Postup.
Bijelo vino sorte Rukatac – svijetla do slamnatožuta boja vina, pun i harmoničan okus, alkohol od 11.5% do 13%.