Jelovnik

Pocetna // Ponuda // Jelovnik

Jelovnik

Svi
2014
22

1 komentar

Rezervacije

Sva jela spremamo po prethodnoj narudžbi zbog korištenja svježih namirnica i tradicionalnog načina pripreme jela.

Naši gosti najčešće se odlučuju na, unaprijed pripremljene, standardni i svečani meni.

Naravno, slobodni ste odabrati meni kakav želite.

Organiziramo i svečane događaje kao što su krštenja, vjenčanja, krizme i sl.

Rezervacije primamo na: Tel: +385 20 742 101 | Mob: +385 98 1701 511 |  E-mail: info@opg.antunovic.hr

Želimo Vam ugodan boravak i dobar tek uz specjalitete iz naše ponude!

 

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

Ponuda

Standardni meniSvečani meniPićaPredjelaGlavna jelaPriloziDeserti

Aperitiv: domaća rakija (travarica, loza, višnjevača, orahovača, rogačuša, mirta, naranča) ili prošek.

Hladno predjelo: pršut, sir, masline i kisele kapulice iz vinskog octa

Glavno jelo:

- miješano pečenje ispod peke ili janjetina i kozletina s ražnja
- krumpir i povrće ispod peke
- kruh ispod peke i salata

Crno i bijelo vino

Aperitiv: domaća rakija (travarica, loza, višnjevača, orahovača, rogačuša, mirta, naranča) ili prošek

Hladno predjelo:
pršut, sir, masline i kisele kapulice iz vinskog octa

Toplo predjelo:
bistra juha / pikatić / tripice

Glavno jelo:

- miješano pečenje ispod peke ili janjetina i kozletina s ražnja
- krumpir i povrće ispod peke
- kruh ispod peke i salata

Crno i bijelo vino

Desert: rožata

Rakije – travarica, loza, višnjevača, orahovača, rogačuša, mirta, naranča

Aperitivi – prošek

Crno vino sorte Plavac mali – najzaštićenija i najznačajnija hrvatska sorta, raste na padinama Pelješca, te na predjelima južne Dalmacije. Vino obiluje taninima, ponekad i vrlo trpkim, alkohol je vrlo visok, od 13% do 15%, najčešće je blago slatkasto što je posljedica spoja visokog alkohola, tanina i male doze ostatka neprovrelog šećera te vrlo bogatog i punog tijela. Najpoznatiji položaji Plavca malog su Dingač i Postup.

Bijelo vino sorte Rukatac – svijetla do slamnatožuta boja vina, pun i harmoničan okus, alkohol od 11.5% do 13%.

Dalmatinski pršut

tradicionalno sušen na dimu i buri.

Sirevi:

- ovčji

- kozji

- kravlji

- miješani

Janjetina i kozletina iz vlastite proizvodnje, pripremljena na ražnju ili ispod peke

Teletina i svinjetina
ispod peke

Svinjske kobasice i krvavice

Pikatić – tradicionalno jelo od janjećih iznutrica, ponajprije jetre, u crvenom umaku s brojnim začinima

Tripice (fileki)
– janjeći želudac u crvenom umaku sa začinima i mladim graškom

Uz jela se poslužuje domaći eko krumpir i povrće te kruh ispod peke.

Ostali proizvodi:

- suhe smokve
- maslinovo ulje
- slani inćuni
- lučići (kapulice iz octa)
- masline
- trešnje u octu
- kisele paprike

Rožata

Pandišpanj

Pita od jabuka

 

 

1 komentar

  1. Sanjana

Odgovori na Sanjana Natrag


osam + = 12